Novinka

Report: Holstein Kiel – FC Bayern

 

 

 

 

 

 

Bundesliga

3.kolo

 

sobota
14/09/2024
18:30
Holstein štadión Kiel

 

  bayern

 

Holstein Kiel – FC Bayern

 

1 : 6 (0 : 4)

 

Po reprezentačnej prestávke sa naši chlapci v 3.kole Bundesligy predstavili na ihrisku nováčika z Kielu. Zápas začali výborne, keď už v 13.minúte vyhrávali rozdielom triedy. Prvý gól strelil už v 14.sekunde Musiala. Odkop domácich zachytil a odhlavičkoval dopredu Kane, Gnabry naviazal na seba obranu hostí a tak mal Musiala dostatok času, aby trafil ľavý roh domácej bránky. V 7.minúte sme opäť využili chybu v rozohrávke Kielu. Gnabry zachytil loptu od Holtbyho a prihral ju Kaneovi. Náš kanonier okamžite vystrelil a trafil loptu presne do rohu domácej bránky – 2:0. V 13.minúte sa nám vyplatil vysoký pressing. Musiala zachytil spätnú prihrávku domácich, prekľučkoval sa cez viacerých obrancov a poslal prudkú spätnú prihrávku, ktorú si do vlastnej brány zrazil domáci Remberg. Následne prišli dobré šance Gnabryho (26./32./37.) a Kanea (26.), ktoré ale ku gólu neviedli. Ten ale ešte do prestávky prišiel. Kim prudkou prihrávkou vysunul Comana, ktorý prihral Kaneovi a ten strelou z hranice pokutového územia zvýšil skóre na 4:0. Aj po prestávke sme pokračovali v hernej prevahe a v 65. minúte zvýšili skóre na 5:0. Z hranice pokutového územia vystrelil Davies, brankár Kielu Weiner loptu vyrazil iba k Olisemu a jeho dorážka skončila v domácej bránke. Bol to prvý súťažný gól novej posily v našom drese. V 83.minúte strelil domáci Gigovič čestný úspech domácich, keď po centri Puchacza hlavou prekonal Neuera. V nadstavenom čase sme ešte kopali penaltu, ktorú po faule na Kanea a zhliadnutí VAR-u nariadil hlavný rozhodca. Sám faulovaný Kane penaltu bezpečne premenil a pečatil hetrik a naše vysoké víťazstvo. 

 

Maťaš

 

Zostavy:

 

Holstein Kiel: Weiner – Becker, Johansson, Erras (46. Geschwill), Javorček (46. Puchacz) – Remberg, Knudsen, Holtby (76. Gigović) – Porath (76. Rosenboom), Machino (64. Arp) – Pichler

 

FC Bayern: Neuer – Boey (64. Laimer), Upamecano, Minjae, Guerreiro (64. Davies) – Kimmich, Palhinha – Coman (76. Tel), Musiala (46. Müller), Gnabry (46. Olise) – Kane

 

Divákov: 15 034 (vypredané)

 

Rozhodca: Tobias Reichel

 

Góly: 0:1 Musiala (1.), 0:2 Kane (7.), 0:3 Remberg (13./vlastný gól), 0:4 Kane (43.), 0:5 Olise (65.), 1:5 Gigovič (83.), 1:6 Kane (90.+1/penalta)

 

Žlté karty: Bremser (asistent trénera mimo ihrisko) / Palhinha

 

Povedali po zápase:

 

Vincent Kompany: „Ešte sa nepozeráme na tabuľku. Musíme naďalej vyhrávať. Mentalita bola od začiatku veľmi dobrá. Vedeli sme, že máme dobrý káder. Pre nás bolo ideálne, že sme po polčase viedli 4:0, takže sme mohli urobiť zmeny hneď po prestávke. Dúfam, že budeme môcť pokračovať ešte dlho bez zranených hráčov. Dnes to bol dobrý výsledok a dobrý výkon. Poďme ďalej!“

 

Manuel Neuer: „Do zápasu sme sa dostali naozaj dobre, boli sme tam od začiatku, dali sme na 1:0 hneď na začiatku a potom sme na to nadviazali. Od začiatku sme hrali s kontrolou a dynamikou a ukázali sme na ihrisku všetko, čo sme chceli. Keď sa pozrieme na naše hry, je tam veľa pozitív. Máme späť víťaznú mentalitu a máme krátku víťaznú sériu. Chceme pokračovať, nezaspíme na vavrínoch. Ďalšie úlohy čakajú so Záhrebom a Brémami. Teraz musíme naše zápasy vyhrávať.“

 

Joshua Kimmich: „Baví ma to. Pre nás je momentálne najdôležitejšie, aby sme vyhrávali zápasy. To nám pomáha vo vývoji. Dnes sme boli rozmiestnení veľmi variabilne. Ihrisko je perfektné, atmosféra je tu veľmi zvláštna, je to skvelý štadión. Keď sme tu boli naposledy, nebolo to také pekné, dnes to bolo veľmi pekné. Zápas sa rýchlo rozhodol skorými gólmi. Počas rozostavenia som hral v trojčlennej obrane na pravej strane, keď sa posunieme viac dopredu, budem sa opäť viac sústrediť na stred.“

 

Carsten Wehlmann (výkonný riaditeľ pre šport Holstein Kiel): „V prvých desiatich minútach sme za chyby priveľa zaplatili. Ale chlapci pokračovali, klobúk dole pred nimi. Boli sme odmenení prvým domácim gólom v Bundeslige.“

 

Lewis Holtby (kapitán Holstein Kiel): „Nerád prehrávate 1:6. Bol to rozdiel triedy a nebol to náš štandard. FC Bayern je špičkový tím, má skvelú pozičnú hru. Vždy ste mali pocit, že sú ešte o jedného viac. Poklona Bayernu. Prehrávať 3:0 tak rýchlo by sa nemalo stávať. Bol to zápas, z ktorého sme sa veľa naučili. Zostávame spolu ako tím a prichádzajú ďalší súperi.“

 

Timon Weiner (Holstein Kiel): „Začali sme zápas veľmi zle a v prvých minútach sme zápas prehrali. Individuálna kvalita a rešpekt boli príliš veľké. V druhom polčase sa nám darilo lepšie, no možno Bayern trochu spomalil.“

 

foto: © www.fcbayern.com

Novinka

Nováčika Bundesligy Holstein Kiel deklasujeme na jeho ihrisku v pomere 6:1

14/09/2024

 

Po reprezentačnej prestávke sa naši chlapci v 3.kole Bundesligy predstavili na ihrisku nováčika z Kielu, ktorý deklasovali v pomere 6:1. Keď už po 13.minútach zápasu vyhrávali rozdielom triedy a po 1.polčase 4:0. Hetrikom sa blysol Harry Kane.

 

góly: 0:1 Musiala (1.), 0:2 Kane (7.), 0:3 Remberg (13./vlastný gól), 0:4 Kane (43.), 0:5 Olise (65.), 1:5 Gigovič (83.), 1:6 Kane (90.+1/penalta)

 

foto: © www.fcbayern.com

Novinka

FC Bayern sa dohodol na spolupráci s FAI Aviation Group

13/09/2024

 

FC Bayern sa dohodol na spolupráci s FAI Aviation Group do 30. júna 2025. Nový oficiálny „Business Aviation Partner“, ktorý podporuje FC Bayern pri realizácii obchodných letov, bude v prípade potreby k dispozícii.     

 

Michael Diederich: „Sme veľmi radi, že sme uzavreli spoluprácu s FAI Aviation Group. Tento partner znamená absolútnu profesionalitu, efektivitu a enormnú kvalitu služieb. Tešíme sa na dôvernú spoluprácu.”

 

Siegfried Axtmann (predseda skupiny a zakladateľ FAI Aviation Group): „FAI je veľmi hrdá na to, že sa stala exkluzívnym partnerom FC Bayern, jedného z najúspešnejších a najznámejších športových klubov na svete. Obchodné letectvo umožňuje efektívnu, časovo úspornú, diskrétnu a bezproblémovú leteckú dopravu zo súkromných letových terminálov a uzlov alebo vyhradených obchodných letísk. Želáme FC Bayern veľa úspechov a tešíme sa, že budeme môcť prispieť ako oficiálny a exkluzívny partner obchodného letectva.”

 

foto: © www.fcbayern.com

Novinka

Thomas Müller – 710 súťažných zápasov za FC Bayern

01/09/2024

 

Thomas Müller žijúca legenda nášho klubu opäť prepisoval rekordy, tentokrát v počte odohraných zápasov v našom drese. Na toto sedí aj výrok nášho bývalého trénera: „Müller vždy hrá!“ Od debutu v auguste 2008 odohral 710 súťažných zápasov!

 

Rekord Thomasa Müllera je rozdelený do nasledujúcich súťaží: 475 zápasov Bundesligy, 151 zápasov Ligy majstrov a dva v kvalifikácii, 66 vystúpení v Nemeckom pohári a dvanásť v nemeckom Superpohári a po dva v Európskom Superpohári a na Majstrovstvách sveta klubov FIFA. Mimochodom vyhral všetky súťaže, v ktorých hral za FC Bayern (minimálne dvakrát). Lepšie to už snáď ani byť nemôže. Samozrejme všetkých 475 bundesligových vystúpení odohral za FC Bayern. To znamená, že je nielen rekordérom vo svojom obľúbenom klube pred Seppom Maierom (473), ale aj na vrchole bundesligovej histórie. Viac zápasov majú zatiaľ iba Klaus Fichtel (477 za FC Schalke 04), Michael „Ata“ Lameck (518 za VfL Bochum), Manfred Kaltz (581 za Hamburger SV) a Charly Körbel (602 za Eintracht Frankfurt).

 

Thomas Müller odchádzal z ihriska ako víťaz v 341 zápasoch Bundesligy. To je tiež rekord pred jeho tímovým kolegom Manuelom Neuerom (340).

 

Aby bol rekord dokonalý, rekordný zápas si samozrejme okorenil gólom do siete Freiburgu na 2:0. Celkovo sa zatiaľ trafil 245 krát. V klubovej histórii sú pred ním len Gerd Müller (566) a Robert Lewandowski (344).

 

Nezanedbateľné sú samozrejme aj jeho gólové prihrávky. Tých bolo doteraz celkovo 217. Žiadny iný bundesligový hráč s ním ani nedrží krok. Za ním sú v tejto štatistike Marco Reus a Franck Ribéry, ktorý majú na svojom konte 124 asistencií.

 

Žiadny iný nemecký hráč sa neobjavoval častejšie ani v Lige majstrov. Tam odohral Thomas Müller 151 zápasov. Jeho 54 gólov v najvýznamnejšej klubovej súťaži nemá v Nemecku obdobu a 104 víťazstiev v Lige majstrov prekonáva len Cristiano Ronaldo (115).

 

Thomas Müller vyhral všetky trofeje. Celkovo ich bolo 33. 32 s FC Bayern plus MS 2014 s tímom Nemecka. To z neho robí najúspešnejšieho nemeckého titulového hráča po Toni Kroosovi (34 titulov). Ako ale všetci vieme, ten v lete ukončil kariéru…

 

Sezóna 2024/2025 je Müllerovou 17. sezónou v FC Bayern v Bundeslige. Iba Manfred Kaltz (za Hamburger SV), Charly Körbel (za Eintracht Frankfurt) a Klaus Fichtel (za Schalke 04) ich odohrali viac. Všetci po 19.

 

Thomas Müller svojím gólom proti Freiburgu strelil svoj prvý gól v sezóne a skóroval vo svojej 16. bundesligovej sezóne v rade, čo je rekord v súťaži. To sa zatiaľ podarilo iba Holgerovi Fachovi, Matsovi Hummelsovi, Berndovi Nickelovi, Olafovi Thonovi a Michaelovi Zorcovi. Za ten istý klub to dosiahli iba Bernd Nickel (Eintracht Frankfurt) a Michael Zorc (Dortmund).  

 

Thomas Müller bol vždy súčasťou majstrovského tímu pri posledných dvanástich ziskoch titulu FC Bayern. To ho radí na prvé miesto v historickom hodnotení po viac ako 60 rokoch bundesligovej histórie.

 

Niet pochýb o tom, že Thomas Müller je jednoducho jedinečný. Snáď si ešte fanúšikovia FC Bayern prídu na svoje a po jeho rekordnom zápase proti Freiburgu bude nasledovať mnoho ďalších zápasov. Pretože každý, kto sa pozrie na jeho neporovnateľné čísla vie, že každý zápas je „zápas Thomasa Müllera“!

 

foto: © www.fcbayern.com

Novinka

Kane získal vo svojej premiérovej sezóne titul najlepšieho strelca Bundesligy

01/09/2024

 

Pred výkopom domáceho zápasu proti SC Freiburg v Allianz Aréne sa s Harrym Kaneom stretol predseda FC Bayern Jan-Christian Dreesen a zástupcovia redakcie magazínu Kicker. Odovzdali mu cenu pre najlepšieho strelca sezóny 2023/2024. Kapitán anglickej reprezentácie strelil vo svojej premiérovej sezóne 36 bundesligových gólov. V utorok bol tiež ocenený „Zlatou kopačkou“ ako najlepší európsky strelec.

 

foto: © www.fcbayern.com

Novinka

Report: FC Bayern – SC Freiburg

 

 

 

 

 

 

Bundesliga

2.kolo

 

nedeľa
01/09/2024
17:30
Allianz Aréna Mníchov

 

bayern  

 

FC Bayern – SC Freiburg

 

2 : 0 (1 : 0)

 

V 2.kole Bundesligy a zároveň prvom zápase novej sezóny v Allianz Aréne privítali naši chlapci hráčov Freiburgu. Od začiatku zápasu mali územnú prevahu a výrazné držanie lopty, gólové šance ale neprichádzali. Prvá veľká šanca prišla v 19. minúte. Po peknej prihrávke od Oliseho poslal Gnabry prudkú prihrávku pred bránku, tam ale pre Musialom výborne zasiahol Kübler a nedovolil nášmu hráčovi zakončiť. Lopta sa ešte dostala k Olisemu, no jeho strela trafila Kanea. O dve minúty neskôr Oliseho strelu zo sľubnej pozície odvrátil brankár hostí Müller. V 38.minúte sme už ale išli do vedenia. V šestnástke zahral rukou Rosenfelder po hlavičke Kanea a rozhodca Christian Dingert po zhliadnutí VAR-u odpískal penaltu. Tú Kane s prehľadom premenil. Po prestávke sme nepochopiteľne prenechali iniciatívu hosťom a tak prišli ich šance. Po voľnom kope z ľavej strany ihriska poslal loptu z voleja do stredu Kübler, Neuer si ale dal pozor a loptu vyrazil. O tri minúty neskôr si rovnako počínal pri zakončení Osterhageho. V 72.minúte bránku hostí tesne minula strela Comana. V 78.minúte odpor hostí definitívne zlomil striedajúci Thomas Müller. Gnabry ho prihrávkou poslal do šance a Thomas si loptu vynikajúco prebral pravou nohou, obtočil sa okolo obrancu a strelou ľavačkou zvýšil na 2:0. V nadstavenom čase dostal Freiburg šancu na úpravu skóre. Debutujúci Palhinha zahral v šestnástke rukou a hlavný rozhodca odpískal penaltu. Lucas Höler ale prestrelil bránu. Konečné skóre tak zostalo 2:0.

 

Maťaš

 

Zostavy:

 

FC Bayern: Neuer – Kimmich, Upamecano (90. Goretzka), Minjae, Guerreiro – Pavlović (74. Palhinha) – Gnabry, Musiala (74. Laimer), Olise (59. Müller), Tel (59. Coman) – Kane

 

SC Freiburg: Müller – Kübler (81. Ogbus), Rosenfelder, Lienhart, Günter (81. Makengo) – Eggestein, Osterhage (72. Höler) – Doan, Röhl (63. Dinkçi), Grifo (63. Sallai) – Adamu

 

Divákov: 75 000 (vypredané)

 

Rozhodca: Christian Dingert

 

Góly: 1:0 Kane (38./penalta), 2:0 Müller (78.)

 

Žlté karty: Upamecano / –

 

Povedali po zápase:

 

Max Eberl: „Dva zápasy, dve víťazstvá. Všetko je dobré. Ak ste vyhrali, urobili ste veľa správne. Je fajn, keď tréner niečo skúša a snaží sa pôsobiť ofenzívne. Freiburg vždy prebehne trochu pod radarom, porazí Stuttgart, je neskutočne silný a nerobí prakticky žiadne chyby. Až z penalty sme museli dať na 1:0. Hrali sme proti nim dobre a neinkasovali sme gól.“

 

Vincent Kompany: „Vždy chceme perfektný zápas, ale dnes to bol dobrý prvý polčas. Dominantný, nič sme nedarovali a mali aj gólové šance. V druhom polčase sme neboli až tak rýchli. Ak hráte ako v prvom polčase, všetko vyzerá pokojne. Ale vyhrali sme 2:0 a to je dobre. V prvom polčase bola dobrá pozičná hra. V druhom polčase bolo vidieť, že rytmus ešte potrebujeme. S každým víťazstvom sa posúvame o krok ďalej.“

 

Manuel Neuer: „Bol to dobrý výkon. Sezóna je ale ešte na začiatku. Dôležité bolo, že sme si udržali čisté konto, boli sme lepším tímom a pomaly sme sa rozbiehame.“

 

Thomas Müller: „Bol to dobrý zápas, pretože sme mali veľa kontroly lopty, najmä v prvom polčase. Freiburg nám to skomplikoval, no nemal takmer žiadnu šancu. V druhom polčase bola naša hra trochu nepokojnejšia. Pointa je, že sme si zaslúžili vyhrať a zvládli sme úlohu dobre. Vedel som, čo príde. Rekordy pre mňa nie sú až také dôležité, dôležitejšie pre mňa bolo streliť brutálne krásny gól. Technicky vynikajúce a potom to ide tiež. To ma baví. O tom, či to bude dobré, alebo až tak dobré nakoniec rozhodujú detaily. Na tejto úrovni sa investuje veľa času a detailnej práce. Ak sa chcete dostať cez husté obranné línie, môžu rozhodnúť centimetre. Snažím sa podeliť o svoje silné stránky so svojimi spoluhráčmi.“

 

Joshua Kimmich: „Ako proti Wolfsburgu, tak aj dnes bol prvý polčas veľmi kontrolovaný. Vo Wolfsburgu to bolo trochu divokejšie. Dnes sme už po prestávke úplne nevládli, no súperovi nevyšli momenty v našom bránkovisku. Veľa sme toho nedovolili a celkovo to bolo zaslúžené víťazstvo.“

 

Julian Schuster (tréner SC Freiburg): „Poklona môjmu tímu. Pracovali veľa a robili to dobre. Dávam dolu klobúk. Je to škoda a je mi ľúto chlapcov. Druhý gól sme dostali vo fáze, v ktorej to bolo vyrovnané. Mali sme lepšie využiť získané lopty. Hlavne v druhom polčase sme toho veľa nedovolili. Dnes tu bolo veľa pozitívnych vecí.“

 

Christian Günter (kapitán SC Freiburg): „V prvom polčase sme získali niekoľko lôpt, ale potom sme hrali príliš zle. Napriek tomu sme mali jednu alebo dve šance. Ani Bayern v prvom polčase nemal veľa príležitostí. Potom sme pre penaltu prehrávali. V druhom polčase sme sa do toho dostali dobre a mali sme príležitosti. Proti tomuto mužstvu sa jednoducho nedá všetko ubrániť a Thomas potom jednoducho strelí svetový gól. Bohužiaľ to nakoniec dnes na body nestačilo.“

 

Max Rosenfelder (SC Freiburg): „Bolo jasné, že Bayern bude mať veľa držania lopty. Chceli sme hrať odvážne. To sa nám v prvom polčase nepodarilo a keď sme získali loptu, nemali sme pokoj a lopta bola opäť rýchlo preč. V Mníchove to teda bolo ťažké. Veľa sme si nedovolili.“

 

foto: © www.fcbayern.com

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.