Novinka

Report: Real Madrid – FC Bayern

 
 
 
 
 
 

Liga majstrov

semifinále – 2.zápas

 

utorok
01/05/2018
20:45
Santiago Bernabeu Madrid

 

   bayern

 

Real Madrid – FC Bayern

 

2 : 2 (1 : 1)

 

Na odvetný semifinálový zápas Ligy majstrov sezóny 2017/2018 nastupujeme v Madride proti Realu v základnej zostave: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Thiago – Müller, James, Ribéry – Lewandowski.



1.polčas
2min – Alabov prízemný center pohodlne chytá brankár Navas.
3min – 0 : 1 centrovaná lopta do šestnástky sa poodráža až ku Kimmichovi, ktorý pošle loptu do bránky.
6min – Ronaldova strela minie našu bránku.
11min – 1 : 1 Marcelov center nájde v šestnástke hlavu Benzenu, ktorého neustráži Alaba a tak francúzsky útočník zrovnáva skóre.
17min – Lewandowski padá v šestnástke penalta sa ale nepíska.
20min – Müller vnikne do šestnástky, na miesto strely ale volí spätnú prihrávku, ktorá ale nikoho z našich hráčov nenájde.
23min – Ronaldova strela letí ďaleko vedľa našej bránky.
32min – Ribéry vnikne do šestnástky, na miesto strely volí prihrávku na Müllera, ktorý sa obtočí a pošle na bránku slabú strelu, ktorú domáci brankár bezpečne chytá.
33min – Hummels vyvezie loptu, prihrávkou za obranu vysunie Lewandwského, ktorého strelu Navas vyráža, následne sa lopta dostáva ku Jamesovi, ktorý asi z 2 metrov pošle loptu nad bránku domácich.
39min – Ronaldovu dobre mierenú strelu vyráža Ulreich na roh. Po jeho rozohraní hlavičkuje Ramos do bočnej siete našej bránky.
45min – Tolissova strela spoza šestnástky míňa domácu bránku. Nadstavený čas 1.polčasu bude 1 minúta.
45+1min – Kimmichov center do šestnástky zastaví Marcelo rukou, penaltu ale turecký rozhodca Cakir nepochopiteľne neodpíska. Následne ale odpíska koniec 1.polčasu.

 

2.polčas
46min – 2 : 1 po Tolissovej malej domov a fatálnej chybe Ulreicha darujeme domácim gól z kopačky Benzemu.
49min – Benzema padá v šestnástke po súboji s Hummelsom. Jeho pád z kategórie „Filmárik a Filmuška“ ale nie je posúdený ako penaltový.
50min – Alabovu gólovú strelu vyráža Navas reflexívnym zákrokom na roh.
52min – Ramos fauluje v šestnástke Lewandowského, penalta sa opäť nepochopiteľne nepíska.
53min – Modričov strieľaný center tesne minie našu bránku.
54min – Marcelo odcentruje do šestnástky, kde stojí nepochopiteľne nikým nebránený Ronaldo, domáci útočník našťastie prekopne našu bránku.
62min – Modrič vidí žltú kartu za faul na Tolissa.
63min – 2 : 2 Jamesovu strelu zblokuje Varane, odrazenú loptu už ale James pošle medzi nohy Navasa do bránky a zrovnáva skóre.
65min – Vázquez vidí žltú kartu za faul na Alabu.
72min – domáci dvojnásobne striedajú. Benzemu za Balea a Kovačiča za Casemira.
74min – Tolissovu gólovú strelu vyráža Navas reflexívnym zákrokom.
75min – striedame Tolissa za Wagnera.
76min – Varane zblokuje strelu Jamesa z dobrej pozície.
78min – Süle pekne zblokuje strelu Ronalda.
79min – Müllerovu hlavičku vytláča domáci brankár na roh.
83min – striedame Jamesa za Martíneza.
87min – domáci striedajú Asensia za Nacha.
88min – Varane vidí žltú kartu za zdržiavanie rozohrávky.
89min – Casemiro vidí žltú kartu za faul na Müllera.
90min – nadstavený čas bude 5 minút.
90+2min – po rohovom kope hlavičkuje Hummels vedľa domácej bránky.
90+3min – Hummels sám zoči-voči Navasovi nepochopiteľne na miesto strely volí prihrávku na Lewandowského a tak domáci brankár loptu chytá.
90+6min – Kimmich odcentruje do šestnástky, kde Müller z prvej minie loptu a následne hlavný rozhodca odpíska koniec dnešného stretnutia aj nášho účinkovania v Lige majstrov sezóny 2017/2018.

 

Maťaš

 

Povedali po zápase:

 

Jupp Heynckes: „Samozrejme, že sme veľmi sklamaní. Môj tím dnes odviedol skvelú prácu. Pred chvíľou som povedal v kabíne, že som v posledných rokoch nevidel hrať FC Bayern ako dnes na Bernabeu. Darili sme súperovi darčeky v prvom aj druhom zápase. Nemôžete to urobiť na takejto vysokej úrovni, všetko sa trestá a potom nemôžete byť prekvapení, ak opustíte ihrisko ako porazený. Dnes sme mali veľa šancí, ale Navas bol vynikajúci, najlepší hráč Madridu. Tu a tam chýbala potrebná koncentrácia pred gólmi. Ak spočítate oba zápasy, boli sme lepší tím a zaslúžili sme si ísť do finále.“

 

Thomas Müller: „Bol to bláznivý zápas. Dali sme do toho všetko. Bolo to skvelé, bolo to naozaj zábavné, štadión žil. Ale takto sme to nemysleli. Čiastočne si za to môžeme sami, čiastočne nám osud neprial. Rozdávali sme góly. Nemôžete to urobiť dvakrát v takomto semifinále. Napriek tomu bolo možné postúpiť. Nakoniec chýbalo trochu šťastia. Nemusíme sa hanbiť, ale bolí to, že sme stratili túto skvelú príležitosť. V hre bolo oveľa viac. Teraz budeme potrebovať niekoľko dní, aby sme sa z toho dostali.“

 

Mats Hummels: „Veľmi to bolí. Dnes sme mali veľa situácií v pokutovom území Realu, kde to jasne horelo. Strelili sme dva góly, ale nakoniec to bolo jedno, pretože dva boli príliš málo. Real nebol vo vrcholnej forme, ale urobil menej vážnych chýb. Boli sme v obidvoch hrách lepší, mali šance, ale nevyužili sme ich. Ak chcete vyhrávať tituly, musíte využiť veľké príležitosti. Vzhľadom na to, že sme dnes boli bez Neuera, Vidala, Boatenga, Robbena a Comana, môžeme povedať, že v budúcej sezóne budeme opäť nebezpeční pre všetky tímy.“

 

David Alaba: „Vieme, že sme hrali dobre. Nakoniec to nestačilo a sme veľmi, veľmi sklamaní. Zaslúžime sme si finále. Neboli sme ale odmenení za naše ambície, za náš tímový duch. Je to mimoriadne smutné.“

 

Niklas Süle: „Všetci sme veľmi sklamaní. Je to veľmi, veľmi nepríjemné, že sme vypadli. Realu sme dali niekoľko príležitostí, ktoré nemohli nevyužiť. Na takej úrovni ste samozrejme za chyby priamo potrestaní. Mohli sme to urobiť lepšie.“

 

Sergio Ramos (Real Madrid): „Bayern hral skvele, hrajú veľmi silné mužstvo. Naši fanúšikovia nám poskytli veľkú podporu. Výsledok sa nakoniec počíta. Môžeme ísť do finále s optimizmom.“

 

Toni Kroos (Real Madrid): „Bayern bol dnes extrémne nebezpečný. Odohral dva veľmi dobré zápasy. Ale nakoniec sme postúpili a to sa počíta. Potrestali sme chyby Bayernu. Pre večer ako dnes sa hrá futbal.“

 

foto: © www.fcbayern.com

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.