Novinka

Sebastian Rode odchádza do Borussie Dortmund

06/06/2016

 

Sebastian Rode odchádza z nášho mužstva a v novej sezóne 2016/2017 posilní Borussiu Dortmund. Jej hráčom sa stane od 1. júla tohto roku a zmluvu bude mať na štyri roky do roku 2020. Dnes absolvoval v novom pôsobisku lekársku prehliadku. Prestupovú sumu sa rozhodli kluby nezverejniť. Mediá priniesli informáciu o sume 15,5 milióna eur.

 

25-ročný záložník prišiel do Mníchova v roku 2014 z Eintrachtu Frankfurt a jeho zmluva mala trvať do 30. júna 2018. V našom drese získal dvakrát nemecký titul (2015, 2016) a raz víťazstvo v Nemeckom pohári ( 2016). Odohral v našom drese celkovo 46 bundesligových zápasov (3 góly), 11 zápasov v Lige majstrov a 8 zápasov v Nemeckom pohári.

 

Karl-Heinz Rummenigge: „Sebastian Rode nás požiadal, aby sme mu dali súhlas k podpisu novej zmluvy, pretože vidí v Dortmunde príležitosť pravidelne hrať. Túto požiadavku sme mu splnili. Za Bayern by som sa chcel poďakovať Sebastianovi Rodemu za jeho úsilie a tiež mu vždy pozitívny prístup v posledných dvoch rokoch. Prajeme mu to najlepšie pre jeho športovú budúcnosť.“

 

fcbayern.sk ďakuje Sebastianovi Rodemu za jeho služby pre FC Bayern Mníchov a v novom pôsobisku mu praje veľa šťastia, zdravia a osobných aj športových úspechov.

 

foto: © www.fcbayern.de

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.